Твоя влада. Знай своє місце

Центр спільних дій приймає роботи на Всеукраїнський конкурс плакатів “Твоя влада. Знай своє місце”. Організовуючи цей конкурс, ми пропонуємо почати роботу над поширенням такої корисної звички, як участь в житті своєї громади та систематичний вплив на ухваленні рішень. 

Про конкурс

В Україні неофіційно стартувала чергова виборча кампанія. Майбутні місцеві вибори відбудуться восени і визначать основне: як будуть жити українські міста та села наступні 5 років. Адже сьогодні управління на місцях є дієвим інструментом для вирішення як місцевих, так і загальнодержавних питань. На плечі представників органів місцевого самоврядування лягає ухвалення цілком конкретних рішень, які впливають на життя кожного із нас. Це дитячі садочки, школи, медичні заклади, дороги, освітлення, спортивні та дитячі майданчики, благоустрій територій. Ба, навіть час, коли можна придбати алкоголь у супермаркеті – і той визначається місцевими радами.

Однак відповідальність за ухваленні цих рішення та ефективність системи місцевого самоврядування нестимуть не лише обрані представники ОМС, але в першу чергу МИ – мешканці громад.

Чому ми обрали саме конкурс плакатів? Плакат – це одна з найлаконічніший, але при цьому найдієвіших художніх форм. За допомогою плакату ми можемо розкрити багатовимірність будь-якої теми, чого не можливо було б досяги у розмовах та дискусіях.

Склад журі:

Романа Романишин та Андрій Лесів

Романа Романишин та Андрій Лесів

Художники, співзасновники творчої майстерні Аґрафка

Засновниця Міжнародного саміту мерів, керівниця Програми місцевого економічного розвитку WNISEF

Ірина Озимок

Засновниця Міжнародного саміту мерів, керівниця Програми місцевого економічного розвитку WNISEF

Нікіта Тітов Художник, журі конкурсу плакатів

Нікіта Тітов

Художник

Журналіст, громадський активіст, журі конкурсу плакатів

Сергій Нікітенко

Журналіст, громадський активіст

Голова Центру спільних дій, журі конкурсу плакатів

Олег Рибачук

Голова Центру спільних дій

Адвокат, журі конкурсу плакатів

Масі Найєм

Адвокат

Chief of Party of the USAID-funded Enhance Non-Governmental Actors and Grassroots Engagement (ENGAGE) project at Pact, журі конкурсу плакатів

Roland Kovats

Chief of Party of the USAID-funded Enhance Non-Governmental Actors and Grassroots Engagement (ENGAGE) project at Pact

Для кого

За задумом, цей конкурс має об’єднати навколо себе митців та менеджерів, бізнесменів та громадських активістів, представників місцевої влади та мешканців громад задля поширення практики ефективної комунікації серед усіх учасників творення місцевого самоврядування.

  • Де моє місце у системі місцевого самоврядування?
  • Як виглядає дієва взаємодія “влада-громада”?
  • Контролювати чи довіряти?
  • Участь у прийнятті рішень: одноразово чи постійно?
  • Місцева влада: близько чи далеко?

Умови

Конкурсанти подають заявку на участь, створюють та надсилають готові роботи в електронному вигляді, оформлені відповідно до конкурсних вимог. Журі конкурсу, в складі митців, представників креативних агенцій, громадських активістів, представників Центру спільних дій та партнерських організацій, розглядає всі роботи, подані відповідно до вимог конкурсу та готує короткий лист фіналістів.

Центр спільних дій готує експозицію робіт із шорт-листа конкурсу (дата, місце та час будуть повідомленні згодом), оголошує та нагороджує переможців у трьох номінаціях: найкращий гасло, найкраще художнє виконання, приз глядацьких симпатій. Найкращі роботи отримають грошову винагороду та подарунки від партнерів.

Вимоги до робіт

  • Плакати повинні бути RGB, при роздільній здатності 72 dpi, вертикальні або горизонтальні в форматі JPEG.
  • Роботи фіналістів, що будуть відзначені та відібрані журі, учасники зобов’язані надіслати в якості не менше 300 dpi, у форматі TIFF горизонтально чи вертикально.
  • Плакат може включати тексти (українською та/або англійською мовою), зображення, в тому числі, фото та їх поєднання.
  • Роботи мусять бути оригінальними та до цього часу неопублікованими. Кожен з Учасників може надіслати не більше, ніж 3 роботи на конкурс.
  • Плакати не можуть містити жодної інформації про фірми, організації, політичні партії тощо, навіть у формі лого або символу. Роботи не мають пропагувати ненависть та нетерпимість, тобто бути в рамках діючого українського законодавства.

Терміни

Прийом робіт на конкурс – 1 червня – 31 серпня 2020 року

Робота конкурсного журі – серпня – 7 вересня 2020 року

Результати Конкурсу – 8 вересня– 10 вересня 2020 року

Галерея робіт

1|10|1|1|1|1|owl__72|0|0

Партнери

Публікації

Артбук конкурсу “Твоя влада. Знай своє місце”

У 2017 році ми вирішили дослідити, як працюють інструменти участі на місцевому рівні, де мала б формуватися звичка впливати на політику. Команда Центру спільних дій працювала з цією темою у форматі повного циклу публічної політики. Ми провели серію публічних консультацій на національному, регіональному та місцевому рівнях та напрацювали зелену книгу проблем з рекомендаціями змін.