Новопсковська громада: які вимоги до укладання договорів із сімейним лікарем?

03 Серпня 2018
Новопсковська громада: які вимоги до укладання договорів із сімейним лікарем?
Головна > Реформа системи охорони здоров'я > Новопсковська громада: які вимоги до укладання договорів із сімейним лікарем?

4 серпня о 13:00 год в актовій залі Новопсковського районного територіального медичного об’єднання (смт. Новопсков, вул. Українська, 101 А, Новопсковського району, Луганської області) відбудеться публічна консультація з заінтересованими сторонами щодо впровадження нових підходів в організації роботи закладів охорони здоров’я. У Новопсковському районі за І півріччя 2018 року підписано найменшу кількість декларацій з лікарями первинної ланки в порівнянні з іншими районами Луганської області. Це відбулось через зволікання з реорганізацією комунального закладу “Новокопський центр первинної медико-санітарної допомоги Новокопської районної ради в комунальне некомерційне підприємство. Представники громадської організації “Центр UA” спільно з місцевою владою й активістами визначать ключові заходи та механізми, які сприятимуть впровадженню нових підходів в організації роботи закладів охорони здоров’я та їх фінансового забезпечення.

Питання публічної консультації:

  1. Як забезпечити збільшення кількості укладення декларацій з лікарями первинної ланки медичних закладів Новопсковського району?
  2. Які термінові заходи потрібно включити до районної інформаційної кампанії для втілення національної кампанії «Обери свого лікаря» в Новопсковському районі?

Учасники обговорення:

  • Людмила Латишева, голова Новопсковської райдержадміністрації;  
  • Володимир Калюжний, головний лікар комунального закладу “Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги Новопсковської районної ради”;
  • Олександр Скороход, заступник голови Новопсковської райдержадміністрації;
  • Віталій Слюсарєв, начальник відділу організації надання соціальних послуг Новопсковської ОТГ;
  • Михайло Кононенко, заступник головного лікаря Новопсковського ЦПМСД з охорони материнства та дитинства;
  • Євгенія Ладик, член ГО “Центр підтримки громади”;  
  • Антоніна Шепітько, лікар загальної практики – сімейний лікар;
  • Інна Птушко, член ГО “Осинівська”;
  • Дмитро Веретеннік, член ГО “ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР ГРОМАДСЬКИХ ІНІЦІАТИВ”;
  • Тетяна Соловйова, журналіст, ВГО “Журналісти проти корупції”;
  • Надія Кривошей, головний редактор газети “Новопсковщина”.

Модератор — Катерина Соловйова, президент ГО “Центр підтримки громади”.

ГО “Центр UA” запроваджує практику вирішення місцевих проблем шляхом пошуку оптимальних рішень спільно з громадою. Проведення публічних консультацій з залученням представників різних заінтересованих сторін дозволить місцевій владі  розробляти та ухвалювати більш якісні рішення, які будуть зрозумілими і тому підтриманими громадою.

За додатковою інформацією звертайтесь до  координатора ГО «Центр UA» у Луганській  та Донецькій областях Сергія Кошеля — (093) 576 15 52, [email protected].  

Публічна консультація відбувається у рамках проекту “Програма сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст діяльності в рамках проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.