Місцеві вибори 2020: за кого голосувати?

15 Жовтня 2020
Місцеві вибори 2020: за кого голосувати?
Головна > Інструмент > Місцеві вибори 2020: за кого голосувати?

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. Ми зможемо дати шанс чинній чи обрати нову місцеву владу в області, районі та громаді. 

Аби ми зробили свій вибір раціонально, варто ознайомитися з планами своїх кандидатів та партій не з блакитних екранів чи постів у соцмережах, а з офіційних документів – програм.  

Всі вони опубліковані на сайті ЦВК. Утім, ми спростили «домашню роботу» виборців та проаналізували позиції топ-5 найпопулярніших партій та топ-3 кандидатів у мери в найбільших містах України – обласних центрів. 

Для цього створили спеціальний інструмент.

В ньому всі позиції кандидатів – без «води» та емоційних викрутасів, структуровані за найважливішими сферами, за які відповідає влада на місцях.  

Чому важливо ознайомитися з їхніми позиціями?

Тому що завдяки реформі децентралізації місцева влада отримала чимало повноважень, аби робити наше щоденне життя у громаді комфортним. А разом з обов’язками у місцевих управлінців тепер ще й чималі гроші для того, щоб реалізовувати задумані плани. Бо податки, які ми платимо, йдуть не лише до державного бюджету, але і напряму до місцевого. І тепер бюджети громад становлять мільйони чи навіть мільярди гривень. Класно?

Тому й до вибору тих, хто буде управляти громадою наступні 5 років, потрібно ставитися ще більш зважено та свідомо. Читай, порівнюй та обирай відповідально!

Користуйтесь інструментом, поширюйте його серед друзів, знайомих та родичів!