Інформування про карантин, касові апарати для ФОПів та офіційні версії законів – що планують нардепи

16 Листопада 2020
Інформування про карантин, касові апарати для ФОПів та офіційні версії законів – що планують нардепи
Головна > Моніторинг рішень > Інформування про карантин, касові апарати для ФОПів та офіційні версії законів – що планують нардепи

За наявною інформацією, голова парламенту Дмитро Разумков та перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук захворіли на коронавірус. Найближчі засідання буде вести заступниця голови парламенту Олена Кондратюк. Через це пленарний тиждень, ймовірно, буде тривати один день – вівторок. 

За цей час нардепи мають ухвалити важливі для держави рішення, зокрема визначитись, що робити з карантинними обмеженнями, чи підтримувати фізичних осіб-підприємців, як і де публікувати офіційні версії законів. 

Визначити, як інформувати про карантинні обмеження (4320)

Яка стадія: можуть ухвалити остаточно. 

На кого вплине: громадян, бізнес, органи державної влади та місцевого самоврядування, Кабмін. 

Що не так:  

  • відповідно до Конституції, органи державної влади зобов’язані діяти лише на підставі, у межах повноважень, та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами. Повноваження уряду визначаються законом, а не постановами Верховної ради. Тому Кабмін може ігнорувати це рішення парламенту і продовжити діяти на власний неконституційний розсуд 

  • нардепи, замість того, щоб діяти відповідно до Конституції і ввести в країні на час пандемії надзвичайний стан, знімають з себе відповідальність і перекладають її на членів Кабміну 

  • парламент фактично легалізує неконституційні дії Кабміну щодо карантинного обмеження прав і свобод людини та громадянина замість того, щоб виконати своє завдання – контролювати роботу уряду. 

Що змінює: у разі, якщо уряд хоче ввести карантинні обмеження (наприклад, заборонити регулярні чи нерегулярні перевезенняпокидати місця свого проживання тощо), Кабмін має: 

  • оприлюднювати рішення про два чи більше обмежень за 7 днів до їхнього введення 

  • за 7 днів до введення обмежень проінформувати про програми (заходи), що будуть запроваджені для підтримки вразливих груп населення чи підприємств, зокрема щодо організації перевезень працівників до місця роботи та додому 

  • за 7 днів до введення обмежень внести до парламенту законопроєкт щодо надання державної підтримки та пільг населенню та підприємствам, які зазнають негативних наслідків у зв’язку із посиленням карантину. 

Як має бути: Конституція передбачає лише кілька випадків обмежень конституційних прав і свобод людини та громадянина: законом або введенням надзвичайного чи воєнного стану. У разі тимчасового обмеження великої кількості прав парламент та президент мали б ухвалити надзвичайний стан. 

Про недоліки карантину вихідного дня читайте у статті аналітика Центру спільних дій Олега Савичука “Карантин вихідного дня: знову і на ті ж граблі“. 

Перенести на рік вимогу щодо обов’язкового застосування ФОПами касових апаратів (4313)

Яка стадія: повторне перше читання. Але у разі консенсусу депутатів, нардепи можуть ухвалити проєкт остаточно. 

На кого вплине: бізнес, фізичних осіб-підприємців, Державну податкову службу. 

Що змінює: консенсусний варіант, який рекомендує нардепам до розгляду податковий комітет, за словами Данила Гетманцева –  голови цього комітету –містить:  

  •  відтермінує до 1 січня 2022 року вимогу щодо обов’язкового застосування касових апаратів для підприємців, окрім тих, які працюють у ризикових групах (інтернет-магазини, ювелірна галузь, секонд-хенди тощо) 

  • зменшує штрафи, звільняє від звітності щодо електронних касових апаратів, обов’язкового застосування касових апаратів підприємцями за критеріями площі. 

Що так:  

  • покращення умов для малого та середнього бізнесу на час пандемії 

  • обов’язок застосування касових апаратів може сприяти збільшенню тіньових оплат за надані послуги.  

Що не так: 

  • за відсутності касового апарату захист прав споживачів часто є неможливим. Без фіскального чеку споживачі не можуть захистити свої права у разі порушень 

  • частина економіки залишатиметься в тіні, адже операції,  які проводять без застосуванням касового апарату можуть не бути  належно оподатковані. Кошти не будуть йти у місцеві та державний бюджети.

Виправити порядок опублікування законів (4334)

Яка стадія: перше читання. Нардепи ще можуть внести зміни. 

На кого вплине: громадян, іноземців, бізнес, органи державної влади та місцевого самоврядування, президента, уряд та парламент. 

Що змінюєпостанови Верховної ради, а також підписані президентом закони будуть публікувати у газеті “Голос України” та оприлюднювати на офіційному сайті парламенту. Така публікація законів та інших актів парламенту буде офіційною. 

Чому важливонаразі законами не визначено, де зберігаються офіційні версії законів та інших актів Верховної Ради. Редакції законів, які публікували на офіційному сайті парламенту чи інших державних органів не мають статусу офіційних, а тому посилатись на них, теоретично, не можна. 

Що так: нарешті буде визначено, яка версія законів та інших актів парламенту є офіційною.  

Схожі статті